זרע וצורתו!

דיון מתוך פורום  פוריות הגבר - בנק הזרע

04/11/2000 | 20:03 | מאת: תותי

לדוקטור רציתי לשאול מה זה אומר זרע בעל 3 ראשים וכמה זה פוגע ביעילותו ופיריונו ? ועוד שאלה האם בהשבחה לוקחים רק את הזרע הטוב מכל ה100% ואותו מפרים או שמה לוקחים את כל הזרע הטוב ומשביחים ואז מפרים איך זה הולך ? תודה מראש

05/11/2000 | 22:38 | מאת: ד"ר רון האוזר

קיימים סוגים שונים של פגמים בצורת הזרעונים. זרעונים אלה בדר"כ חסרי כושר הפריה תקין. ישנם תהליכי טיפול שונים בדגימות הזרע לצורכי הזרעה ("השבחה"). בחלק מהמקרים מבצעים רק שטיפה של נוזל הזירמה והחלפתו במדיום טוב יותר וכן בריכוז כל הזרעונים לדגימה מרוכזת המתאימה להזרעה. במקרים אחרים, כאשר תמונת הזרע מחייבת זאת, מפרידים בין זרעונים תקינים לאחרים בשיטות מעבדתיות שונות.

מנהל פורום פוריות הגבר - בנק הזרע