התייעצות אורולוגית דחופה עם מומחה

דיון מתוך פורום  פוריות הגבר - בנק הזרע

26/07/2023 | 12:49 | מאת: נועם

שלום וברכה. נחבלתי באשך ימין וכתוצאה מכך עברתי כריתת אשך ימין. הרופאים אמרו שהניתוח עבר בהצלחה. אמנם מאז אני מרגיש כאב בסביבת אשך שמאל שמקרין גם לרגל שמאל, לאיזור המפשעה. חוץ מזה יש חימום מוגבר מאוד באשך ולאחרונה גם מידי פעם נוצר גם כאב חד במקום הניתוח (זה לא מרגיש באשך עצמו אלא במעטפת שלו ובורידים שם, בדגש על מקום החתך בניתוח) נוסף על כך אנחנו מנסים כבר כ10 חודשים להכנס להריון ועד עתה לצערינו ללא הצלחה. בבדיקת רופא תיאר "אשך בודד משמאל וז לא נימוש". עשיתי בדיקת זרע והתוצאות הן: נפח: 0.5 מ"ל ספירת זרע: לא נמצאו תאי זרע. נוכחות תאי דם לבנים: תקינה. צמיגות: תקינה. צבע: לבן. Ph: 7.4 נוסף על כך, עשיתי בדיקת אולטראסונד אשכים וזה התוצאות: אשך ימין: נכרת. אשך שמאל: נפח כ17.5 סמ"ק, בעל מרקם אחיד. לא הודגם נוזל מסביב לאשך. ראש האפדידימוס בעובי תקין, בעל מרקם אחיד. הודגמו ורידים ספרמטיים מורחבים עד כ0.3 ס"מ, רפלוקס דרגה 1. הודגמה זרימה שווה ולא מוגברת בשני האשכים. נוסף על כך עשיתי בדיקת הורמונים שיצאת תקינה וזה בין שאר התוצאות: Fsh: 6.85 Tsh: 1.38 Progesteron: 0.6 Testosteron: 30.59 SHBG: 67.89 Prolactin: 239.3 Estradiol: 68 Lh: 3.05 נוסף על כך, עשיתי בדיקת אולטראסונד כליות ודרכי שתן וזה מה שנמצא בבדיקה: כליה שמאלית: לא הודגמה במיקומה האנטומי. כליה ימנית: ציר אורך 14.1 בעלת פרנכימה בעובי ואקוגניות תקינים. הודגם גודש קל של המערכת המאספת עם רוחב אגן הכליה 2.0 ס"מ. אין עדות לאבנים. שלפוחית שתן: בעלת קיבולת טובה, דופן שלפוחית סדיר. הודגם סילון שתן מפיה ימנית בלבד. בסמוך לדופן שמאלי של השלפוחית רושם למבנה אובאלי מעט היפואוקאי באורך כ4.1 ס"מ. כליה אקטופית אטרופית? ערמונית בנפח כ33 סמ"ק. על פי הנתונים הללו, אני אשמח מאוד לדעת גם  מה המקור של הכאבים? וגם מדוע לא נמצאו תאי זרע בשלש בדיקות זרע שעשיתי (אם הבדיקות הורמונים תקינות)? והאם זה בעיה חסימתית או לא? ומה אפשר וכדאי לעשות מכאן? תודה רבה מראש!

על פניו נראה שישנה בעיה חסימתית ברקע של העדר זרע בדגימה,יתכן שהאירועים התרחשו בעטיו של האירוע שעברת והניתוח בעקבותיו

מנהל פורום פוריות הגבר - בנק הזרע