וריקוצלה קלה והלוסםארם

דיון מתוך פורום  פוריות הגבר - בנק הזרע

27/04/2023 | 12:18 | מאת: חרובי

היי, בן 46 בטיפולי פוריות 3 שנים, בדיקות הזרע שלי לרוב תקינות, ריכוז גבוה במיוחד, מורפולוגיה 4-9%, תנועתיות בינונית לרוב 40%. לאחרונה איכות ההפריות נמוכה במיוחד. עשיתי בדיקת הלוספרם ושם יש שברים בDNA מעל 30% ואינדקס רמה 6. US אשכים מלפני שנתיים הראה וריקוצלה קלה עם ורידים עד ל 3 מ''מ ללא היפוך זרימה. לאור בדיקת האולטרסאונד לא חשבתי לבדוק זאת אך כעת משההלוספרם לא תקין, האם זו אחת הסיבות לכשלונות? ivf עם איקסי ואף מיון זרע שעשיתי פעם אחת. האם עם שברים רבים בDNA ווריקוצלה כנ"ל, שווה וכדאי לי להמשיך עם בתזוגתי לתרומת ביצית עם הזרע שלי? האם ביצית צעירה מתקנת שברי הDNA של הגבר, זאת בשונה מביצית בוגרת יותר? תודה לך

איכות העוברים המתקבלים בהחלט מושפעת ממצה ה-DNA של הזרע,טיפול תואם בויטמין C וויטמין E עשוי לשפר,באשר לבת הזוג הגורם החשוב ביותר הנו הגיל והרזרבה השחלתית ולכן למרבה המער רק הטיפול הייעודי בעייתך עשוי לעזור(ויטמינים ניתוח וריקוצל)באשר לבת הזוג הכלי היחד הנו הפרוטוקול הטיפולי המשפיע בשוליים,ההחלטה לכיוון תרומת ביציות חייבת חהיות החלטה מושכלת הלוקחת את כח הנתונים בחשבון

מנהל פורום פוריות הגבר - בנק הזרע