אזוספרמיה לא חסימתית

דיון מתוך פורום  פוריות הגבר - בנק הזרע

24/04/2023 | 20:27 | מאת: אישה32

שלום פרופ׳, בעלי אובחן כאזוספרמי אחרי 2 בדיקות זרע - 0 מוחלט לא נמצא כלום.אחרי ההלם הראשוני מחפשים פתרונות וכרגע לא מעוניינים לשמוע על תרומת זרע. בעלי אולי חלה בילדות בחזרת ,לא עבר שום ניתוחים/ חבלות כלשהם ואי אפשר לנחש עכשיו מה בידיוק חוץ מקורונה פעמיים ,מנהל אורח חיים בריא בכללי. בוצע פרופיל הורמונלי ,us אשכים מה דעתך על התוצאות (אכתוב בקצרה) אין עדות לוריקוצלה,אפידידימיס הודגמה ציסטה בגדול 0.1 סמ באחד מהאשכים,האשכים קטנים. אורך 3.4 סמ, רוחב 1.7 סמ ,גובה 1.6 סמ. אורך 3.2 סמ,רוחב 1.6 סמ,גובה 1.3 סמ. בנוסף , מספר הסתיידויות, הודגם מוקד היפראקואי- בגוגל של 0.1 סמ ובשני 0.2 סמ. הודגם נוזל באחד מהאשכים. פרופיל הורמונלי - Lh 17.8 , Fsh- 27.7 ,prolactin -213, Testosteron total - 12.89 יש סיכוי למציאת זרע בניתוח ? טיפול הורמונלי ניתן במקרים כאלה או ניתוח יביא לשיפור המצב ? כרגע מחכים לקריוטיפ + כרומוזום y, האם תוצאות של הבדיקות באמת לוקחות כזה מלא זמן אמרו 3-4 חודשים (ברמב״ם) והאם כל יום זה קריטי וזה יכול לשנות משהו? בעלי בן 38. האנדרולוג ממליץ על מיקרו טסה סיכויים לא גבוהים ,מה דעתך על חיפוש במעבדת ברטוב ורק אז לקבל החלטה לגבי הניתוח? מה הסיכוי שבעתיד הקרוב תוך כמה שנים ימצאו פתרון לבעיה ? הבנתי שביפן עובד על זה ד״ר אבל אם ומתי יגיע לארץ… תודה רבה!

מדובר כישלון ראשוני או משני של האשכים,היכול חהצביע על בעיה מהותית עם פרוגנוזה נמוכה למציאת זרע,בדיקת הקריוטיפ וכרומוזום Y עשויים לשפוך אור,בכל מקרה ביצוע ביופסיה פתוחה של האשך ונטילת חומר במקרה ואין בעיה גנטית עשוי לתת סיכוי למציאת זרע,מעבדת ה-IVF עשויה לתת מענה טוב לחיפוש הזרע,בכל מקרה אשמח לייעץ עם קבלת התשובות

מנהל פורום פוריות הגבר - בנק הזרע