שאלה לגבי זרע לאחר ניתוח ושאלה נוספת על סאונה וזרע

דיון מתוך פורום  פוריות הגבר - בנק הזרע

11/12/2022 | 12:47 | מאת: גלאל

שלום ד"ר ישלי שתי שאלות לגבי ספירת זרע-אני גבר בן 34 בריא בדרך כלל. בגיל 14 קיבלתי חבלה באשך השמאלי עם וריקוצלה LT ligation of spermatic vain זה הניתוח שעברתי כמה שעות לאחר שהתנפח האשך . האם זה עלול להשפיע על ספירת הזרע? באשך ההוא או גם באשך השני? שאלה שנייה- אני אחרי אימון ספורט ניגש לסאונה יבשה ל8 דק פעמיים בשבוע בשנה האחרונה באופן קבוע, נכנס עם תחתונים. הבנתי לאחרונה שזה פוגע בספירת ואיכות הזרע משמעותית,כמה זה משמעותי והאם עליי להפסיק אםזה אם אני מעוניין להביא ילדים בזמן הקרוב ? אודה לתשובתך

תיקון וריקוצל עשוי לשפר את ניקוז וצינון האשך ובכלל זה את מדדי הזרע לעומת זאת טראומה לאשך וסאונות תכופות עלולים להשפיע לרעה על מדדי הזרע

מנהל פורום פוריות הגבר - בנק הזרע