חוות דעת בדיקת זרע ראשונה

דיון מתוך פורום  פוריות הגבר - בנק הזרע

09/12/2022 | 16:20 | מאת: יוסי

שלום, בעקבות וריקוצלה ברמה גבוהה שנמצאה באשך שמאל לפני כ7 שנים ביצעתי בדיקת זרע. אשמח לקבל חוות דעת לגבי תוצאות הבדיקה זרע שביצעתי - צבע: לבן עכור צמיגות: נורמלית חומציות: 9ph (ערך ייחוס: >7.2) נפח (מ"ל): 3.5 (ערך ייחוס: >1.5) ריכוז (מיליון\מ"ל): 87 (ערך ייחוס: >15) תנועתיות כללית (%): 60 (ערך ייחוס: >40) תנועה פרוגרסיבית (%): 53 (ערך יחוס: >32) תנועה לא פרוגרסיבית (%): 7 (ערך ייחוס: <1) ללא תנועה (%): 40 (ערך ייחוס: <60) סה"כ תאי זרע בתנועה פרוגרסיבית (מיליון): 160.8 (ערך ייחוס: >7) סה"כ כמות תאי זרע (מיליון): 304.5 (ערך ייחוס: >39) חיות (%): לא נבדק כיוון שיש יותר תנועתיות כללית של 60% מורפולוגיה - תאים תקינים (%): 4 (ערך לייחוס: >4%) אשמח לדעת בפרט האם אחוז התאים התקינים הוא טוב מספיק (על הסף) וגם מה המשמעות של תנועה לא פרוגרסיבית שמעבר לסף (אמור להיות קטן מ1%, בפועל 7%) בתודה מראש וסופ"ש נעים

התוצאה תקינה

18/12/2022 | 18:06 | מאת: יוסי

תודה רבה על המענה. בבדיקה שביצעתי לפני 10 שנים נמצאה לי וריקוצלה בצד שמאל ברמה גבוהה. בבדיקה שביצעתי לאחרונה שוב, התקבלה התוצאה: "הודגם וריקוצלה ,רוחב של הווריד בזמן מבחן ולסלבה 3.0 ס"מ, ללא היפוך זרימה בזמן מבחן ולסלבה." האם אפשר לקבל פיענוח לאיזו רמה של וריקוצלה זה נחשב? האם כדאי לקבוע תור לאורולוג להמשך טיפול למרות שבדיקת הזרע תקינה? בתודה מראש.

בדיקת זרע תקינה

מנהל פורום פוריות הגבר - בנק הזרע