בדיקת זרע ראשונה, בעיה?

דיון מתוך פורום  פוריות הגבר - בנק הזרע

21/11/2022 | 16:48 | מאת: מודאגת

שלום רב, אשמח לעזרה. לי יש 2 ילדים מנישואין קודמים. מנסים להכנס להריון כשנה עם בן זוגי החדש. ב2 הריונות נקלטתי מהר ואין לי בעיה (ביוץ תקין מחזור תקין) אנחנו בני 34. הוא עשה בדיקת זרע (אין לו ילדים) PH 7.8 נפח 5.5 ריכוז 89 מליון תנועה 57% פרוגרסיבית 48% מקומית 9% ללא תנועה 43% לויקוציטים 4 מליון (נורמה 1 מליון) - לא תקין אגלוטינציה שלילית Total motile 281 מליון מורפולוגיה: - ככל הנראה אינה תקינה תאים תקנים 4% פתולוגית ראש 86% פתולוגית זנב 10% האם המורפולוגיה/לויקוציטים מהווים סיכון להריון לא תקין? מה הסיכויים להכנס בכלל להריון / מה ניתן לעשות בנדון? תודה רבה

נראה שבן הזוג שלך צריך לפנות לאורולוג כי יתכן וקיים גורם דלקתי באברי הרביה שלו הפוגם באיכות תאי הזרע שלו ומעקב היריון ועלול לפגום ב-DNA של תאי הזרע,כך שמלבד טיפול אנטיביוטי הייתי שוקל מתן ויטמינים מסוג ויטמין C וויטמין E,בנוסך להשבחת זרע במועד הביוץ להזרעה תוך רחמית

מנהל פורום פוריות הגבר - בנק הזרע