הורמונים FSH והקשר לבלוטת התריס

דיון מתוך פורום  פוריות הגבר - בנק הזרע

14/02/2022 | 13:22 | מאת: דוד

שלום, בבדיקות זרע שביצעתי התברר שספירת הזרע שלי נמוכה מהנורמה (2מליון לעומת נורמה של 15) בבדיקת הורמונים שעשיתי הורמון הFSH קצת גבוה ועומד על 21. שאר המדדים תקינים. לפני שנתיים עברתי ניתוח להסרת בלוטת התריס ומאז אני בטיפול של כדורים האמורים לאזן את הורמוני הבלוטה. כרגע בגלל החלטת רופא אני נמצא במצב של פעילות יתר קלה (האנדוקרינולוג רוצה שכך יהיה כרגע כדי למנוע חידוש תאים של הבלוטה) האם יכול להיות קשר בין פעילות יתר או מצב של אי איזון של בלוטת התריס למדדי זרע של ספירה נמוכה וFSH גבוה? (בהנחה ואין בעיה אחרת של וריקוצלה וכו')

בשלב ראשון המלצה לבצע בדיקה חוזרת של הזרע בטווח של 2-3 שבועות ואם אכן התוצאה תצביע על בעיה בדומה חבדיקה הראשונה,ההמלצה 1.להקפיא מנות זרע לגיבוי עתידי 2.להעזר בהפריה חוץ גופית על מנת להשיג היריון בדרך הקצרה ביוצר 3.בירור הרקע לבעיה

מנהל פורום פוריות הגבר - בנק הזרע