בדיקת זרע והקשר לבלוטת התריס

דיון מתוך פורום  פוריות הגבר - בנק הזרע

19/12/2021 | 10:52 | מאת: דוד

שלום, (בן 31) לפני שנתיים הובחנתי עם גידול ממאיר בבלוטת התריס ועברתי ניתוח וטיפול ביוד רדיואקטיבי. לאחר מכן הייתי צריך לעבור שוב את טיפול היוד בגלל חזרה של הגידול ולפני הטיפול הציעו לי שימור פוריות. ביצעתי שימור של 10 מנות (בגלל איכות נמוכה מאוד של תאי זרע, ספירה של מליון למ'ל ו30 אחוז תנועה) כרגע אני ואשתי רוצים להכנס להריון, להבנתי עם נתוני זרע כאלה האפשרות הטובה ביותר תהיה IVF . השאלה שלי האם יכול להיות קשר לטיפול ההורמנלי (כדורי אלטרוקסין) של בלוטת התריס ומדדי הזרע הלא תקנים? כרגע אני לא מאוזן בגלל שרוצים לדכא אצלי כמה שיותר את הורמוני הבלוטה. נאמר גם שבבדיקת זרע שעשיתי בחודש שעבר איכות הזרע פחות טובה מהזרע שמוקפא. האם הסיכויים להריון בIVF טובים גם עם ספירה נמוכה מאוד (1 מליון למל) ?

בנסיבות המקרה ונתוני הזרע נראה שהשימוש היעיל ביותר בזרע הנו באמצעות הפריה חוץ גופית ושימוש בטכניקת ה-ICSI למקסם את סיכויי ההפריה

מנהל פורום פוריות הגבר - בנק הזרע