קנאביס רפואי והיריון

דיון מתוך פורום  פוריות הגבר - בנק הזרע

24/04/2021 | 08:44 | מאת: דניאל

שלום רב. ברצוני לדעת האם שימוש בקנאביס רפואי לכאבים פוגע בזרע של הגבר, מפריע להיריון או לטיפולי פוריות להיריון? תודה דניאל

גברים שמתכננים להפוך לאבות צריכים להיערך לכך מראש ולהפסיק לעשן קנאביס לפחות 6 חודשים לפני שהם מתחילים בניסיונות להרות יחד עם בנות זוגן - כך מזהירים חוקרים. הם מבססים את האזהרה הזאת על ממצאי מחקר, במסגרתו נלקחו דגימות זרע מגברים שעישנו את הסם לפחות פעם בשבוע ושבו התגלה כי הוא השפיע על הדנ"א של הזרעונים שלהם. השינויים אותרו בחלקי הקוד הגנטי שאחראים הן על התפתחות תקינה של איברים והן על גדילה - שני פרמטרים קריטיים ביותר בהתפתחותו של עובר ברחם.

מנהל פורום פוריות הגבר - בנק הזרע