תוצאות שונות וירידה בבדיקות זרע

דיון מתוך פורום  פוריות הגבר - בנק הזרע

28/02/2021 | 16:34 | מאת: דוד

שלום, בן 30, טופלתי בעבר בסטרואידים במשך כ-7 שנים ובציקלוספורין, והומירה. כעת, במשך שנתיים מטופל ברמיקייד אחת ל-6 שבועות. הוצע לי לשמור פוריות. בבדיקות הזרע הספירה הכוללת היתה בין 16 מיליון ל-30 מליון. לפני חודשיים היתה ירידה ל-2.5 מליון, ולאחרונה ביצעתי בדיקה נוספת שהראתה חצי מליון בלבד. מה ניתן לעשות לשיפור התוצאה? האם תוספים כמו מאקה, אשווגנדה, ספירה יכולים לעזור? האם אפשר להיעזר בתוספים עם רמיקייד? והאם חיסון נגד קורונה יכול לפגוע בפוריות? עוד לא התחסנתי. תודה.

ההחלטה לשימור פוריות באמצעות הקפאת זרע מומלצת ביותר במיוחד בנסיבות הטיפולים שאתה מקבל,בהחלט יצכן שלטיפולים ולנחלתך השפעה מצטברת על איכות הזרע,ולכן כל שינוי כזה או אחר בטיפול בתקווה להשפיע לטובה על איכות הזרע צריכה להיות מתואמת עם הרופא המטפל ורופא הפריון,לחיסון לקורונה אין השפעה על פוריות הגבר

מנהל פורום פוריות הגבר - בנק הזרע