פענוח תוצאות בדיקת זרע- מורפולוגיה נמוכה

דיון מתוך פורום  פוריות הגבר - בנק הזרע

07/02/2021 | 17:24 | מאת: גיל

שלום ברצוני לקבל משוב על בדיקת הזרע (ראשונה) שבצעתי : (הבנתי שיש בעיה בעניין המורפולוגיה). ורציתי לקבל המלצה מה עליי לעשות ? והאם ישנו סיכוי להריון טבעי ? זמן התנזרות - 5 ימים צבע -תקין צמיגות- תקינה הצמתה - ללא הצמתה נפח 1.5 מ"ל PH 7.8 ריכוז 160 מיליון/מ"ל תנועה כללית 62% תנועה פרוגרסיבית 56% סהכ תאים בתנועה 150 מיליון אחוז תאי זרע חיים -לא נבדק תאים עגולים 0 מורופולגיה - תאים תקינים 1% פתולוגיית ראש 99%

מדדי הזרע תקינים פרט למורפולוגיה -מבנה תאי הזרע וכאמור בעיקר מבנה ראש תא הזרע,למרות זאת נראה שעדיין קיים סיכוי להתהוות היריון ספונטני בגלל ששאר המדדים מפצים במידת מה על הפגם באיכות המורפולוגית,בכל מקרה הייתי שוקל בירור וטיפול בהתאם לעיתים הממצא הזה קשור בנוכחות וריקוצל(ורידי אשך מורחבים ),עישון,סגנון חיים,השמנת יתר,נטילת תרופות,חשיפה לטמפרטורות גבוהות,עיסוק עם חומרים העלולים להשפיע לרעה על איכות הזרע

17/02/2021 | 11:57 | מאת: גיל

שלום דוקטור. ביצעתי בדיקה שניה , ליתר בטחון והתגלו ממצאים מעודדים יותר בנוגע למורופלוגיה. ברצוני לשמוע מה דעתך - תקופת התנזרות - 3 ימים אופן נתינה-אוננות צבע - תקין צמיגות-תקינה הצמתה-אין נפח - 2 מ"ל PH - 7.8 ריכוז -78 מיליון/ מ"ל תנועה כללית - 69% תנועה פרוגרסיבית- 64% סהכ תאים בתנועה - 108 מליון אחוז תאי זרע חיים-לא נבדק תאים עגולים- אין מורופולוגיה- תאים תקינים - 4% פתולוגיית ראש- 96%

נראה שאכן קיימת בעיה באיכות המורפולוגית של הזרע,המלצתי חבצע בירור אצל מומחה פריון ובמקביל להחיל בטיפול משולב בהשריית ביוץ+ הזרעות תוך רחמיות של זרע שכבר הליך השבחה

מנהל פורום פוריות הגבר - בנק הזרע