חיסון לקורונה ופוריות הגבר

דיון מתוך פורום  פוריות הגבר - בנק הזרע

25/01/2021 | 09:13 | מאת: אלי

בוקר טוב האם חיסון לקורונה,הראשון והשני-עלול לפגוע ,אפילו בצורה מינורית בפוריות הגבר? ובהזדמנות זו אשאל גם האם יכול לפגוע ולו במעט בפוריות האישה?

א. אין כל הוכחה שהחיסון גורם לירידה בפריון של הזוג. ההפך הוא הנכון, יתכן והחיסון אפילו עשוי להגן על ירידה בפוריות הגבר שעלולה להיות עקב פגיעה דלקתית של הנגיף במערכת המין של הגבר. ב. המועצה ממליצה על חיסון נשים וזוגות הנמצאים ו0 או נזקקים לטיפולי פריון. זאת בעקבות הסיכון למחלה קשה יותר אצל נשים הרות עם סיכון יתר יותר ללידות מוקדמות מחד, והעדר כאמור עדויות או מנגנון ביולוגי אפשרי לפגיעה של החיסון בפריון. ג. המועצה ממליצה לאפשר מתן חיסון לנשים הרות המעוניינות בכך- במיוחד אם הן בסיכון לחשיפה לנגיף ואו סובלות ממחלות רקע המגבירות את הסיכון למחלה קשה. מומלץ כי הדבר יעשה לאחר התייעצות וקבלת הסבר מרופא מטפל על מגבלות של המידע על בטיחות החיסון בעת ההיריון. יש לדעת שהסיבה היחידה שבעת הזאת אין המלצה גורפת לחיסון נשים הרות הינה העובדה שמחקרי הבטיחות של החיסון החריגו מלכתחילה נשים הרות ולכן לא הוכחה הבטיחות המלאה של החיסון בהקשר לנזק להריון ואו לעובר המתפתח

מנהל פורום פוריות הגבר - בנק הזרע