חיסון נגד קורונה ופוריות

דיון מתוך פורום  פוריות הגבר - בנק הזרע

21/01/2021 | 22:40 | מאת: עודד

רווק בן 40, שוקל להתחסן נגד קורונה. חושש מההשלכות ארוכות הטווח של החיסון (טכנולוגיית mRNA) על פוריות הגבר. האם ידוע על הקשר? האם יש ממצאים בנושא? האם יש סיבה לחששות?

למרות שתואר בספרות המדעית על בידוד נגיפי קורונה בנוזל הזרע כמו גם אפשרות תיאורטית להסבר על קשר בין קורונה וירידה מסוימת בייצור או איכות הזרע, הרי שעד היום אין כל תיאור ובוודאי שלא הוכחה מבוססת שאומנם קיים נזק ספציפי של הנגיף הפוגע בפריון של הגברים החולים יותר מנגיפים אחרים הגורמים לדלקת במערכת המין של הגבר - קל וחומר החיסון שאין פגיעתו כמחלה אלא הוא מגןבפניה

מנהל פורום פוריות הגבר - בנק הזרע