תוצאות בדיקת הזרע בשמירה שנייה

דיון מתוך פורום  פוריות הגבר - בנק הזרע

18/01/2021 | 18:36 | מאת: שאלה

שלום, הלכתי להקפיא זרע בפעם השנייה, להלן התוצאות שהתקבלו: דגימה דמית הוקפאו 3 מנות. נראות - לא נורמאלי. התנזלות - נורמאלית. נפח - 0.7. חומציות - 9.1. ריכוז זרע - 71 מיליון. סה"כ ספירת זרע - 49.7 מיליון. תנועתיות - 60 אחוזים. סוג תנועה - פרוגרסיב. מורפולוגיה - 5 אחוזים תקינים. לא נבדקו פרמטרים נוספים. מה דעתך על התוצאות? ראה גם את מה שאני מתאר מטה כולל תוצאןת טובות בהרבה של הקפאה קודמת. אני בן 30 אציין שיש לי דם בזרע כבר חצי שנה ולמרות בירורים ארוכים ומקיפים לא נמצא כל זיהום, בעיה מבנית או חס וחלילה גידול. כרגע בעיצומו של בירור המטולוגי בנדון. התוצאות האלה פחות טובות מתוצאות של בדיקה בהקפאה שעשיתי לפני כחודש בבית חולים אחר היתה הרבה יותר טובה שם הוקפאו 5 מבחנות. הנפח היה 2 מ"ל, חומציות של 8 ומורפולוגיה של כ- 14 אחוזים תקינים מתוך ספירה של סה"כ 90 מיליון זרעים. גם שם היה דם בזרע ועם מעט לויקוציטים כתבו few... יכול להיות הבדל כזה בין שתי בדיקות בהפרש של חודש?? זה מראה על התדרדרות?

תנודות כאלו בטווח מדדי הזרע סבירים,בכל מקרה נתוני הזרע תקינים

מנהל פורום פוריות הגבר - בנק הזרע