פוריות הגבר מתי באיזה גיל מתחיל?

דיון מתוך פורום  פוריות הגבר - בנק הזרע

30/08/2020 | 17:35 | מאת: אני דנייי

שלום אני רוצה לשאול שאלה לגבי פוריות הגבר והזרע ועל הבגות מינית לנוער או גבר השאלה שלי הנה 1.מאיזה גיל מתחיל ילד או גבר או נער לייצר זרע ולהוציא זרע????? 2מאיזה גיל גבר פורה או נער פורה 3 מאיזה גיל הכי צעיר גבר יכול להביא ילד ????

בגיל ההתבגרות חלים שינויים בתפקודה של מערכת הרבייה הזכרית. כאשר הבנים מגיעים לגיל 13 לערך, הם מתחילים לייצר תאי מין - תאי זרע הנקראים גם "זרעונים". היווצרותם כרוכה בחלוקה מיוחדת של תאים שנקראת "מיוזה" או "חלוקת הפחתה". בסופה של החלוקה נוצר תא הזרע המכיל רק מחצית מהחומר התורשתי שבתא הרגיל. אצל הבנים, בניגוד לבנות, כל תהליך הייצור של תאי המין מתחיל בתקופת ההתבגרות.

מנהל פורום פוריות הגבר - בנק הזרע