ורקוציל באשך אחד ומורפולוגיה נמוכה

דיון מתוך פורום  פוריות הגבר - בנק הזרע

18/12/2018 | 10:18 | מאת: טל

שלום, יש לי מורפולוגיה של 2% .לפי הבדיקה רק באשך אחד יש ורקוציל. אם כך מדוע האשך השני לא מפצה עליו? להלן ממצאי סריקת אולטראסאונד: אשכים אשך ימין:בגודל רגיל. עם מרקם אחיד. אפידידימוס תקין. אין עדות להידרוצלה . אין עדות לוריקוצלה. אשך שמאל: בגודל רגיל. עם מרקם אחיד. אפידידימוס תקין. אין עדות להידרוצלה . *הודגמו ורידים תפוחים מאוד עד 6.0 ס"מ מעל אשך שמאל בעת וולסלבה עם היפוך כיוון זרימה ורידית בוולסלבה. דופלר אשכים- הודגמו זרימות עורקיות וורידיות תקינות ושוות דו"צ. לסיכום: וריקוצלה בדרגה 4 באשך שמאל

נוכחות וריקוצל מעלה את הטמפרטורה באשכים ומשפיעה על מדדי הזרע ,בנוסף מטבוליים רעלים מוריד האשך ומיותרת הכליות מגיעם לאזור הוריקוצל ומשפיעים בדרכם על האשכי

מנהל פורום פוריות הגבר - בנק הזרע