דיקור אשכים
דיון מתוך פורום פוריות הגבר - בנק הזרע
בעלי עומד לפני דיקור אשכים למציאת זרע לאחר שבארבע בדיקות אחרונות שעשה לא נמצא זרע. יש לציין שבבדיקות שנערכו לפני כשנה נמצא זרע בכמות מעטה. האם יש סיכוי טוב למציאת זרע בדיקור? האם ייתכן שחלה החמרה במצבו עד לידי אי ייצור זרע לחלוטין?
אני לא מומחית אבל, מנסיוני, או יותר נכון של בעלי, גם אצלו לא נמצא זרע בבדיקת זרע רגילה. עשו לו טסה, שזה לקיחת רקמה מהאשך ובה מצאו לו זרע.(בדיקור זה לא עבד) ממליצה בחום על ד"ר מדגר, שמומחה בתחום. בהצלחה!
קרן שלום האם 4 הבדיקות השלילות היו בדיקות זרע רגילות ? שכן קיימות שיטות שונות לאיתור זרעונים ( ואפילו מעטים) בזירמה, כולל צנטרפוגיה במהירויות גבוהות או שימוש במיקרוסקופ אלקטרוני לאיתור זרעונים וכן שיטות אחרות, שכדאי לנסות לפני פעולה כירורגית כלשהיא. העובדה שבעבר נצפו זרעונים מעודדת ולדעתי מעלה את הסיכוי למציאת זרעונים כעת. באם אפסו הסיכויים למציאת זרע בזירמה, יש לחפשם בתוך האשכים, אך המקרה זה אני ממליץ על ביצוע ביופסיה כשיטה עם סיכויי מציאה טובים יותר מדיקור.