וריקוצל-הטיפול המועדף

דיון מתוך פורום  פוריות הגבר - בנק הזרע

17/07/2017 | 10:22 | מאת: קלימי

מהן הדרכים לטיפול בוריקוצל,ה מין האופציות הקיימות הנה מועדפת,ותוך כמה זמן מביצוע הפרוצדורה הטיפולית צפויה להיות הטבה במדדי הזרע

הטיפול בורידים מורחבים באשך מבוסס על חסימת הוורידים המורחבים על מנת לנקז את זרימת הדם לורידים תקינים.בין הפרוצדורות המקובלות ישנן מספר אופציות כמו- קשירה גבוהה של הורידים באשך ע"י פתיחת המפשעה ואיתור הורידם וקשירתם,אופציה אחרת הנה ביצוע הפעולה באמצעות ניתוח קשירה מפשעתית או ביצוע הפעולה באמצעות לפרוסקופ,אפשרות אחרת הנה ביצוע ניתוח בשיטה מיקרוכירורגית תוך שימוש במיקרוסקופ ניתוחי מיוחד וביצוע הפעולה במיכשור עדין כדי להסב טראומה מינימאלית לכלי הדם והלינפה מסביב . אמצעי עזר נוסף לטיפול בוריקוצל הנה האופציה לבצע צנתור של ורידי האשך ולחסום אותם באמצעות סלילים או חוסמי ורידים אלטרנטיביים. למרות הדיון הרחב בנושא לא נמצאה העדפה לאחת השיטות בשיפור מדדי הזרע בטווחי זמנים של עד שנתיים,וכמובן לא בשיעור ההריונות שהושגו בעקבות הטיפול הייעודי הטבה במדדי הזרע לאחר הפרוצדורה הטיפולית ניתן לזהות בטווח של 3-6 חודשים

מנהל פורום פוריות הגבר - בנק הזרע