שאלה

דיון מתוך פורום  פוריות והפריה חוץ גופית

14/07/2011 | 18:26 | מאת: רונית

שלום! אני מנסה להיכנס להיריון ולוקחת חומצה פולית כל ערב (בד"כ בסביבות שעה 10 בערב). אתמול (יום ד') נרדמתי בערב והתעוררתי קצת אחרי חצות ולכן לקחתי את החומצה הפולית רק ב-12 ורבע בלילה (שזה למעשה כבר רבע שעה בתוך יום ה'). האם העובדה שלקיחת החומצה נעשתה כבר לאחר שנכנס יום ה' אומרת שאני כבר לא יכולה לקחת כדור נוסף ביום ה' בערב או שאין לזה חשיבות שזה נעשה קצת אחרי חצות וזה נחשב יום ד' לצורך העניין ולכן אני בעצם יכולה לקחת את הכדור כרגיל גם ביום ה' (שזה היום) בערב? תודה מראש.

15/07/2011 | 07:46 | מאת: פרופ' שחר קול

אין לכך כל חשיבות. גם אם תשכחי לקחת יום אחד לא יקרה אסון. יש לשער כי בגופך יש מאגרי חומצה פולית בכמות טובה.

מנהל פורום פוריות והפריה חוץ גופית