בדיקות דם

דיון מתוך פורום  פוריות והפריה חוץ גופית

12/07/2011 | 20:37 | מאת: איילת

שלום! עשיתי בדיקות דם כלליות וגם בדיקות שלפני טיפולי פוריות ולהלן שאלותיי: 1) בתפקודי קרישה, בבדיקת PT-SEC יצאה לי תוצאה של 16.1 כאשר התחום הרצוי הוא 11.5-15.5 (היחידות הן Sec), כלומר יש חריגה קלה מהתחום הרצוי. האם זה סביר או שצריך לעשות בדיקה חוזרת? 2)בבדיקת CMV IgG יצאה לי תוצאה של Positive>2.5 (היחידות הן IU/ml ). האם זה תקין? 3) בבדיקות הפרופיל ההורמונלי יצאו לי התוצאות הבאות: ESTRADIOL(E-2 יצא תוצאה של 222 ביחידות של pmol/L . LH יצא תוצאה של 17.40 ביחידות IU/L. FSH יצא תוצאה של 1.40 ביחידות IU/L. PROLACTIN יצא 100.4 ביחידות mIU/L. FERRITIN יצא 12 ביחידות ng/ml כאשר התחום הוא 10-291 (נראית תוצאה קצת גבולית). מה דעתך לגבי התוצאות הנ"ל? 4) האם אני צריכה להיות ערה מספר שעות לפני בדיקות הפרופיל ההורמונלי (ימים 2-5 למחזור) שכוללות TSH, PROLACTIN, FSH, LH, E2 ? תודה מראש.

12/07/2011 | 20:38 | מאת: איילת

האותיות באנגלית קצת התבלבלו בסעיף של הפרופיל ההורמונלי ולכן אתקן: בבדיקת ESTRADIOL יצא 222pmol/L בתוצאה. בבדיקת LH יצא 17.40IU/L בתוצאה. בבדיקת FSH יצא 1.40IU/L בתוצאה. בבדיקת PROLACTIN יצא 100.4mIU/L בתוצאה. בבדיקת FERRITIN יצא 12ng/ml בתוצאה כאשר התחום הרצוי הוא 10 עד 291 (גבולי או בסדר?). מה דעתך על תוצאות אלו?

12/07/2011 | 21:58 | מאת: פרופ' שחר קול

1. PT מעט מוארך, קרוב לוודאי ללא משמעות. רצוי לחזור. 2. כן 3. לגבי הפרופיל: יש לברר מדוע LH כה גבוה. האם יש בעיית ביוץ?

14/07/2011 | 18:33 | מאת: איילת

המחזורים לא סדירים ואני מדממת רוב הזמן ולכן גם לא תמיד יודעת מתי זה מחזור ומתי לא. האם זו הסיבה ל-LH הגבוה? והאם העניין של ה-LH הוא קריטי ועלול למנוע ממני התחלת טיפול הפריה חוץ גופית?

מנהל פורום פוריות והפריה חוץ גופית