פוליפ ברחם

דיון מתוך פורום  פוריות והפריה חוץ גופית

22/08/2011 | 13:40 | מאת: אוסי

אני מנסה להיות בהריון מזה תקופה,ללא הצלחה(כולל טיפולי IUI ) חשוב לציין שעשיתי הסטרוסקופיה שנכשלה בצד אחד של הרחם בשל רשלנות הבודק ( צד שני תקין) ולאחר מכן עשיתי צילום רחם שהיה תקין. לפני מחזור יש לי התכווצויות ברחם, ומידי פעם התחלה של סימנים קלים מאד של דימום. הדבר קורה במשך מספר ימים ולאחר מכן מגיע המחזור. האם הדבר יכול להעיד שיש לי פוליפ / ציסטה שמתחילה לדמם לפני מחזור ומפריעה לקליטת ההריון, שנמצאת בצד הרחם שאותו לא הצליחו לראות בהסטרוסקופיה או אולי שיתכן שבשל ההורמונים שנטלתי בכל התקופה האחרונה נוצר פוליפ/ציסטה שלא היתה בזמן הבדיקות הסטרוסקופיה + צילום רחם שעשיתי לפני כשנתיים ? האם יש חשיבות שאחזור על ההסטרוסקופיה במיוחד שאני מתכוונת להמשיך ל IVF ?

22/08/2011 | 13:57 | מאת: דר' שחר קול

פוליפ רחמי או ציסטה שחלתית ניתן לזהות בבדיקת א.ס. אם יש חשד לפוליפ רחמי רצוי לבצע היסטרוסקופיה לפני IVF.

מנהל פורום פוריות והפריה חוץ גופית