מודאגת מאוד - סקטוסלפינקס

דיון מתוך פורום  פוריות והפריה חוץ גופית

14/11/2012 | 09:50 | מאת: טלי

שלום רב, אני בת 43 ומנסה להכנס להריון. אלה תוצאות צילום הרחם שעשיתי: צוואר במבנה תקין. רחם במבנה תקין, ללא פגמי מילוי. חצוצרה ימנית הודגמה עם מעבר ופיזור תקינים, רושם של סקטוסלפינקס. חצוצרה שמאלית הודגמה עם מעבר ופיזור תקינים, רושם של סקטוסלפינקס. שאלותיי: מהו סקטוסלפינקס ומה הטיפול בו? מהם סיכויי להכנס להריון בעקבות מימצא זה? בתודה מראש, טלי

14/11/2012 | 19:58 | מאת: פרופ' שחר קול

1. התרחבות ניכרת (כמו בלון) של קצה החצוצרה. הטיפול: כריתה בלפרוסקופיה. 2. קשה להעריך, אך ממצא זה מוריד הסיכוי להריון.

מנהל פורום פוריות והפריה חוץ גופית