המשך שאלה שלא נענתה

דיון מתוך פורום  פוריות והפריה חוץ גופית

09/11/2012 | 21:03 | מאת: רונית

שלום, בבדיקה שבוצעה ביום השלישי למחזור לאחר שבועיים של גלולות בעקבות פרופיל הורמונלי חריג חודש קודם: 1. האם יתכן שערך הפרוגסטרון(9nmol/l)נבע מהגלולות (גינרה), שכן גם ערך ה-E2 היה גבוה (523pmol/l)וה- LH 9.5? 2. באולטראסאונד ביום ה-7 למחזור זה - עובי רירית 6.5, בשחלה שמאלית ממצא לא צלול 30*36 מ"מ ומעט נוזל דוגלס, בשחלה ימנית לא נצפו זקיקים, האם אומר שהביוץ הקדים? (בבדיקת דם למחרת, ביום ה-8 למחזור E2 281 ופרוגסטרון 36.4) האם יתכן שהביוץ היה ביום 5-6 למחזור? תודה

10/11/2012 | 07:17 | מאת: פרופ' שחר קול

1. לא. ההורמונים שבגלולה אינם מדידים בדם כפרוגסטרון ואסטרדיול. 2. התמונה בא.ס. ובדיקת הדם מאשרים שאכן היה ביוץ. יתכן והדימום לא היה תקין פיזיולוגית, ואינו נחשב ל"מחזור".

10/11/2012 | 08:22 | מאת: רונית

תודה רבה על התשובה המהירה, מאוד מעריכה את הרצינות (לא מובן מאליו) בנוגע לתשובתך לגבי הדימום, למה הכוונה באינו תקין פיזיולוגית ואינו נחשב ל"מחזור"? האם ניתן להסיק מכך שהבדיקה שבוצעה "לכאורה" ביום השלישי ל"מחזור" אינה רלוונטית? תודה

מנהל פורום פוריות והפריה חוץ גופית