נתוני זרע-האם מתאים להשבחה והזרעה או IVF?

דיון מתוך פורום  פוריות והפריה חוץ גופית

21/08/2011 | 12:11 | מאת: לאו ר דואט

אנו זוג בני 39 בקירוב, ללא ילדים עדיין. עברנו 5 מחזורי IVF כושלים. בחודשים האחרונים עברנו להזרעות מתורם זרע. לפני כשנה עברתי ניתוח לקשירת ורידים באשך שמאל עקב וריקוצלה דו צידית. חל שיפור קל בבדיקת הזרע האחרונה רק במדדי המורפולגיה שעלו מ1-2% ל 6%. תנועתיות 1HR50% ריכוז זרע: עדיין נמוך 10מליון. האם נוכל להשתמש בזרע שלי לצורך הזרעה , אולי לאחר שיעבור השבחה , או שמדדי הזרע שלי מצריכים IVF? האם הזרעה כפולה של שימוש בזרע שלי לאחר השבחה ושימוש בזרע של התורם הינה מומלצת לשיפור הסיכויים?

21/08/2011 | 14:53 | מאת: פרופ' שחר קול

התוצאות ב - IVF טובות יותר, אך ניתן להשתמש בזרע שלך גם במסגרת טיפול בהזרעות. השבחה - אין מושג כזה. זו פיקציה. לא משביחים שום דבר.... לא מקובל לערבב הזרעות משני מקורות זרע.

מנהל פורום פוריות והפריה חוץ גופית