החזרת עוברים - דחוףףףף

דיון מתוך פורום  פוריות והפריה חוץ גופית

19/06/2011 | 09:39 | מאת: אריאל

שלום רב, שתי שאלות לי במעקב זקיקים הזקיק המוביל גדל והגיע לגודל 33 ממ הטכנאית אמרה שמעל גודל 30 הוא מפסיק להיות זקיק והופך לציסטה האם זה נכון? אמורה לעבור החזרה שכ 4 ימים לאחריה יוצאת לנופש האם מותר אחרי החזרה להכנס לבריכה?

19/06/2011 | 09:54 | מאת: פרופ' שחר קול

הטכנאית צודקת, אך מבחינת החזרת עוברים מופשרים יש לשקול ספציפית לפי רמות ההורמונים ועובי רירית הרחם. יתכן ולא יהיה ביוץ, כך שיהיה צורך לתמרן ההורמונים באופן תרופתי. כיוון שהטיפול כולל לרוב גם תרופות דרך הנרתיק, שחיה בבריכה אינה מומלצת.

מנהל פורום פוריות והפריה חוץ גופית