ivf

דיון מתוך פורום  פוריות והפריה חוץ גופית

08/10/2012 | 18:44 | מאת: ע

האם משרד הבריאות ממליץ או מחייב, להחזיר רק 2 עוברים במידה והמטופלת היא מעל גיל 35?

08/10/2012 | 19:31 | מאת: פרופ' שחר קול

לא. ישנן המלצות מקצועיות, אך לא מדובר בחוק מחייב. הכיוון הכללי הוא להקטין הסיכון לריבוי עוברים ע"י החזרת מעט עוברים לרחם, בעיקר בנשים צעירות, ובמחזורי הטיפול הראשונים שלהן. בכל מקרה, ההחלטה חייבת להתקבל לאחר דיון שנערך בין בני הזוג לבין צוות היחידה, ובמסגרתו נמסרים כל הנתונים, ומוסברים כל הסיכונים. לאחר הבנה מלאה של המצב והנתונים בני הזוג אמורים להגיע להחלטה מדעת. כמו בסוגיות רבות בתחום ההפריה, גם ההחלטה על החזרת העוברים מתקבלת על בסיס אישי.

מנהל פורום פוריות והפריה חוץ גופית