מחלת עור וטיפולי פוריות

דיון מתוך פורום  פוריות והפריה חוץ גופית

04/10/2012 | 20:18 | מאת: טלי

שלום דר קול. יש מחלת עור לא מוגדרת היא באה לידי ביטוי בריבוי כתמים בגב,בטן, ורגליים. עשיתי מלא בדיקות דם לאנטי נוגדנים,ANA -הכל תקין. מ 2 הביופסיות עולה ככה: skin showing a mild superficial and deep perivascular dermatitis with thickened collagen fibers, suggestive but not definitely diagnostic of morphea בעיקרון רופאי עור יחד עם ראומטולוג קבעו כי מדובר במחלת עור שפירה ולא בעיה מערכתית. נשאלת השאלה האם הורמונים שנוטלים לצורך IVF יכולים איכשהו להחמיר את המצב? או שאין להם שום קשר לזה. תודה

05/10/2012 | 10:34 | מאת: פרופ' שחר קול

ההורמונים שנוטלים לקראת IVF מתגמדים לעומת המצב ההורמונלי השורר בעת הריון. לכן השאלה היותר משמעותית היא השפעה אפשרית של הריון על מחלת העור. מציע להיוועץ בנושא עם רופא העור ועם רופא המומחה בהריון בסיכון.

מנהל פורום פוריות והפריה חוץ גופית