IVF

דיון מתוך פורום  פוריות והפריה חוץ גופית

02/10/2012 | 14:03 | מאת: ליאת

שבוע טוב ומועדים לשמחה! אני אמורה להתחיל את IVF הראשון שלי. שמעתי מאנשים שיש 2 סוגים: פורטוקול ארוך ופרוטוקול קצר.יש לי כמה שאלות לגבי זה: 1. איזה פרוטוקול עם תופעות לוואי פחות קשות? ומהו הקריטריון לבחירת הפרוטוקול? אני בת 28 ללא הצלחה לאחר סבב של 5 הזרעות עם אותו המינון כל פעם: גונל 75. בעיית פיריון- בלתי מוסברת. 2. האם אני אמורה להרגיש רע במהלך הזריקות? כשהזרקתי גונל 75 ואוביטרל לא הרגשתי שום תופעות לוואי. אבל לפי מה שאני מבינה בגלל שהכמות עולה משמעותית אז צריך להתכונן למשהו מתיש? כדי להפסיק לעבוד לתקופת הטיפולים? בברכת יום טוב,ליאת

02/10/2012 | 18:08 | מאת: פרופ' שחר קול

1. עקרונית - 2 הפרוטוקולים מתאימים לך. הבחירה היא לפי מה שנוח לך ולפי מה שהרופא "אוהב". 2. לא, אפשר ורצוי להמשיך בחיים רגילים, כולל עבודה.

מנהל פורום פוריות והפריה חוץ גופית