שאלה בהמשכים

דיון מתוך פורום  פוריות והפריה חוץ גופית

04/09/2012 | 17:25 | מאת: שני

שלום! לפני יומיים שאלתי אותך את השאלה הבאה: אני אמורה לעשות בקרוב הזרעה בבית. הבנתי שהזרע שהפרטנר שלי יתן צריך להינתן כמובן בכלי סטרילי. האם הכוס שמבצעים בה בדיקות שתן היא טובה וסטרילית מספיק כדי לתת בה את הזרע לצורך ההזרעה? או שרק הכוס עם המכסה האדום שמיועדת ספציפית למתן זרע היא ורק היא טובה וסטרילית במידה הדרושה לעניין זה? תשובתך היתה: כלי סטרילי לתרבית שתן (לא שתן לכללית) מתאים לנושא. כעת שאלתי היא: מה כוונתך ב"לא שתן לכללית"? והאם "כלי סטרילי לתרבית שתן" הוא הכוס הרגילה שמבצעים בה בדיקות שתן בקופות החולים (הכוס עם המכסה בצבע תכלת)? תודה.

04/09/2012 | 21:30 | מאת: פרופ' שחר קול

הכלי לבדיקת שתן לתרבית. לא יודע באיזה צבע. אם יש ספק בררי עם האחות או עובדת מכבדה.

05/09/2012 | 18:24 | מאת: שני

האחות בקופ"ח כללית אמרה שאצלהם עושים באותה הכוס גם בדיקת שתן לכללית וגם בדיקת שתן לתרבית. אז אני מניחה שהכוס הזו היא סטרילית מספיק לתת בה את הזרע, נכון?

מנהל פורום פוריות והפריה חוץ גופית