שאלות

דיון מתוך פורום  פוריות והפריה חוץ גופית

28/08/2012 | 10:51 | מאת: אושרת

שלום! אנחנו לפני טיפול IVF (לי ולבעלי אין בעיות של פריון, אנחנו מאותם מקרים שאין להם הסבר מדוע אין היריון ויש לנו 2 ילדים מהפריות קודמות) ורציתי לשאול 2 שאלות: 1) אני בת 40 ובעקבות צ'יסטה כרתו לי את השחלה הימנית אבל אמרו לי שאין מניעה שאעשה טיפולי פריון. מה הסיכוי שאכנס בגילי להיריון, כתוצאה מ-IVF, עם שחלה אחת? האם הסיכוי נמוך בהרבה מאשר אילו הייתי עם 2 שחלות? 2) לפני היום שבעלי צריך לתת זרע להפריה- כמה ימים לפני כן אסור לו להוציא זרע כדי שהזרע שייתן להפריה יהיה איכותי? והאם התנזרות ממושכת מידי שלו בתקופה שלפני ההפריה, למשל 12-13 ימים מבלי להוציא זרע, עלולה דווקא לפגום באיכות הזרע שייתן להפריה או שההתנזרות הממושכת רק תועיל לאיכות הזרע שייתן להפריה? תודה מראש.

28/08/2012 | 11:25 | מאת: פרופ' שחר קול

1. סיכוי טוב אם השחלה שנותרה תגיב היטב ותניב ביציות איכותיות. 2. מומלץ 2 -5 ימי התנזרות.

28/08/2012 | 11:50 | מאת: אושרת

בהנחה שבעלי אכן יתנזר 2-5 ימים לפני ההפריה, האם זה משנה, מבחינת איכות הזרע שייתן להפריה, אם ביום האחרון שלפני ההתנזרות הוא יוציא זרע פעם אחת או למשל 3-4 פעמים באותו יום? או שהוצאת זרע 3-4 פעמים באותו יום עלולה לפגום באיכות הזרע שייתן להפריה למרות שבמשך 2-5 ימים אח"כ הוא יתנזר?

מנהל פורום פוריות והפריה חוץ גופית