כאב באיזור המפסעה/בטן תחתונה

דיון מתוך פורום  פוריות והפריה חוץ גופית

26/08/2012 | 17:28 | מאת: ס

3 שבועות לאחר החזרה בטא חיובי , עוד שבוע US מדוע ביחידה בבי"ח ציבורי עשו רק פעמיים בטא ומאז לחכות 18 יום לUS? יש לי מדי פעם כאבים באיזור מפסעה/בטן תחתונה , יכול להיות שזה ציסטה או חזרה של גירוי שחלתי קל שהיה לי ? הרי אם ההריון לא מתפתח , התמיכה מונעת דימום/הפלה ואני סתם מחכה חודש ? עשיתי בדיקה ביתית והיא חיובית אבל יכול להיות גם שהיתה הפלה והבטא לא התאפסה??? אז איזה שלב ממשיכים ביחידה הפריה בבי"ח ובאיזה שלב עוברים למעקב הריון אצל גנקולוג קופ"ח ?

27/08/2012 | 07:28 | מאת: פרופ' שחר קול

1. צודקים. אין טעם בביקורות בטא תכופות יותר. 2. יש לבדוק. 3. התמיכה מונעת דימום. "יכול להיות" = ביטוי בעייתי ברפואת הפריון , שכן הכל "יכול להיות". 4. עם וידוא דופק עוברי תקין מקבלים מכתב סיכום והפנייה למעקב ע"י הרופא המטפל בקופ"ח.

מנהל פורום פוריות והפריה חוץ גופית