שאלות ממודאגת

דיון מתוך פורום  פוריות והפריה חוץ גופית

14/08/2012 | 20:06 | מאת: ח

ב27.7 החזרת 3עוברים בטא 42 ואחרי יומיים 99 ב28.8 מוזמנת לאולטראסאונד בנתיים בעיות : 1.לאחר ההחזרה התלוננתי על כאבי בטן ואובחן גירוי שחלתי קל כיום ה 14.8 יש לחץ בבטן תחתונה כאילו השלפוחית שתן מלאה אבל זה לוחץ גם אחרי מתן שתן אין צריבה האם ייתכן זיהום בשתן או המשך גירוי יתר מנסיונך-עד מתי ייתכן תופעות של לחץ בבטן תחתונה והאם ההריון הצעיר כבר לוחץ על השלפוחית ? אין לי חום אך לפני מס' ימים שתיתי עין גדי עם החחידק=האם יש קשר ? עדיין עם תמיכת פרוגסטרון=האם ישפיע על בדיקת תרבית שתן? פתאום פצע קטן בשפה ועפעף מעט נפוח=האם קשור לחיידק ההוא ?

15/08/2012 | 07:11 | מאת: פרופ' שחר קול

1. יתכן זיהום בדרכי השתן, רצוי לקחת תרבית. 2. אם יש גירוי יתר אין טעם לתמיכה עם פרוגסטרון. מיותר, ומעיק. 3. לא סביר שזיהום חיידקי יופיע ימים רבים לאחר החשיפה. 4. הריון כה קטן לא לוחץ על השלפוחית. 5. פרוגסטרון לא משפיע על תרבית שתן.

מנהל פורום פוריות והפריה חוץ גופית