הריון אחרי IVF ראשון

דיון מתוך פורום  פוריות והפריה חוץ גופית

13/08/2012 | 14:48 | מאת: ליה

ד"ר שלום, התבשרתי לאחר טיפול IVF ראשון שאני בהריון. בטא הייתה 12 יום אחרי ההחזרה 520 ולאחר יומיים 1500. היום, בדיוק שבוע אחרי בטא ראשונה, הלכתי לרופא נשים שאמר לי שהשק הריון ממש קטן ולא מתאים כביכול לתחילת שבוע 6. האם אחרי IVF נהוג לחכות יותר זמן לפני בדיקת US ראשונה או שאין קשר? (במקביל אני עם תמיכת פרוגסטרון). תודה רבה מראש.

13/08/2012 | 14:56 | מאת: פרופ' שחר קול

יש לבצע בדיקת א.ס. חודש לאחר השאיבה. במועד זה יש לצפות להופעת דופק עוברי. לגבי הצורך בפרוגסטרון: יש לבדוק אסטרדיול ופרוגסטרון בדם, יתכן וניתן להפסיק הטיפול כבר כעת.

13/08/2012 | 15:19 | מאת: ליה

כלומר, יש לצפות גם כי השק הריון יהיה יותר קטן ממה שאמור להיות בתחילת שבוע 6? הרופא אמר לי שלא אוהב את זה.

מנהל פורום פוריות והפריה חוץ גופית