שלום ד"ר קול

דיון מתוך פורום  פוריות והפריה חוץ גופית

30/07/2012 | 18:18 | מאת: ממני

רקע: בת 37 אמא לתאומים זהים בני 7 מהריון ספונטני כבר שנתיים מנסה להיכנס להריון נוסף לפני כשנה וחצי התגלה לי FSH 22 (E2 קטן מ-100)ונשלחתי לטיפולים בכל השנה עמד ה-FSH 22-18 AMH 0.22 עברתי 6 שאיבות נשאבו בין 7-3 ביציות פעמיים לא היו החזרות (זה היה בסבבים אחד אחרי השני ללא הפסקה בינהם) החלטתי להפסיק עם הטיפולים המשכתי לשתות DHEA ו-Q10 (התחלתי DHEA כבר לפני שנה) כבר חצי שנה ללא טיפולים מחזור סדיר מאוד כל 28 יום מבייצת קבוע ביום ה-14 גם לפני הטיפולים וגם אחרי המחזור עדיין סדיר מאוד היום יום מחזור 2 החלטתי לבדוק FSH יצא לי 12 (E2 קטן מ-100) כבר שנתיים לא ראיתי מספר כזה 1.איך זה יכול להיות? 2.מה הסיכוי להריון עם FSH כזה? 3.לחזור לטיפולים? לנסות טבעי? תודה רבה על עזרתך הגדולה

31/07/2012 | 09:33 | מאת: פרופ' שחר קול

1. FSH - מדד מאוד לא יציב ולא אמין לרזרבה שחלתית. 2. אין קשר ישיר בין סיכויי ההריון לבין - FSH 3. תלוי בפרטי הברור בבצעת.

מנהל פורום פוריות והפריה חוץ גופית