למתי כדאי לקבוע אולטרסאונד ראשון?

דיון מתוך פורום  פוריות והפריה חוץ גופית

17/07/2012 | 21:21 | מאת: סקרנית

לאחר החזרה של שני עוברים נכנסתי להריון (גיל 30), ממשיכה לקחת אנדומטרין. בטא מיום 13.07: 625 (שבוע 4+1) בטא מיום 15.07: 1390 בעברי הריונות חוץ רחמיים בשתי החצוצרות. 1. למתי כדאי לקבוע אולטרסאונד כדי שכבר יהיה ניתן לראות דופק? 2. האם יש צורך במעקב נוסף של בטא לפני האולטרסאונד, או שאני יכולה להיות רגועה אם אין דימום וכאבים? תודה!

17/07/2012 | 22:08 | מאת: פרופ' שחר קול

א.ס - חודש לאחר ההחזרה. אין צורך במעקב נוסף עד אז, בהנחה ששתי החצוצרות נכרתו.

18/07/2012 | 09:11 | מאת: סקרנית

החצוצרות לא נכרתו - טופלתי במטוטרקסט. בצילום רחם שעברתי לאחרונה, נראה מעבר בשתיהן (אחת מהן מסובבת) עם חשד להדבקויות מסביב לחצוצרות (פיזור מוגבל בחלל הצפק), זה גם מה שהביא אותי ל-IVF. האם זה משנה את התמונה? אם כן מה כדאי לעשות? שוב תודה.

מנהל פורום פוריות והפריה חוץ גופית