טיפולי פוריות

דיון מתוך פורום  פוריות והפריה חוץ גופית

17/07/2012 | 16:53 | מאת: מעיין

שלום,התגלתה אצלי ציסטה בערך כ 2-2.5 ממ. רופא אחד שהייתי אצלו אמר שלא ניתן להמשיך את הטיפול עד שציסטה תעבור.לקחתי גלולות בערך 27 ימים אבל היא לא עברה.עברתי לרופא אחר והוא הסתכל על ציסטה ואמר להפסיק את גלולות,שכן הן כבר לא משפיעות והרירית כבר עבה.לאחר שהפסקתי הוא רשם לי גונל 75 על אף שיש לי ציסטה ואמר שהיא לא מפריעה.אני לא יודעת מה לעשות,שני רופא עם שתי התייחסויות שונות ציסטה. החשש שמא היא תסבוב את השחלה בעקבות גונל.מה דעתך? ישנם מצבים בהם ציסטה לא מסוכנת ולא גדלה עקב הטיפול?

17/07/2012 | 17:24 | מאת: פרופ' שחר קול

כן, אם הציסטה לא מגיבה לטיפול עם גלולות , חבל על הזמן, יש להמשיך הלאה בטיפול. כמובן שיש לברר את המאפיינים הסונוגרפיים של הממצא.

מנהל פורום פוריות והפריה חוץ גופית