טיפולי IVF

דיון מתוך פורום  פוריות והפריה חוץ גופית

17/07/2012 | 09:20 | מאת: מיכל

בת 41 ,מחזור טיפול ראשון פרוטוקול יום 2 גונל אפ 300 ויום 6 למחזור להתחיל צטרודייט היום יום 6 למחזור,חזרתי מבדיקת US ונאמר לי שאני לא מוכנה להמשיך היום ומחר גונל אפ 300 ולא להתחיל צטרודייט ורק ביום חמישי לבוא לבדיקה נוספת אני מבינה שזה סימן לא טוב . . . מדוע לא העלו לי את המינון של הגונל לנוכח שחלות לא מגיבות ? האם שמעת פעם על עיכוב במתן צטרודייט ? האם יש סיכוי לנוכח גילי המתקדם? הפרופיל ההורמונלי שלי היה תקין אז למה השחלות לא מגיבות לגונל אפ ?

17/07/2012 | 11:01 | מאת: פרופ' שחר קול

אין טעם להעלות מינון הגונל מעבר ל-300 ליום, אלא אם משקלך גבוה במיוחד. מקובל להתחיל עם ציטרוטייד כאשר הזקיק המוביל מגיע ל- 14 ממ בקוטר. הפרופיל הוא כלי גס ולא מדויק להערכת התגובה השחלתית. בגיל 41 יש שונות קיצונית בסיכויי ההריון בין אישה לרעותה.

מנהל פורום פוריות והפריה חוץ גופית