בדיקת FSH ו-LH

דיון מתוך פורום  פוריות והפריה חוץ גופית

09/07/2012 | 21:51 | מאת: מבררת

1. רופא אמר לנו לעשות בדיקת FSH ו-LH ביום ה-5-7 למחזור. המחזור התחיל בגמגום ביום א' בשבוע, וביום ב' נמשך הגמגום. הגמגום הוא בגלל התקן (ללא הורמונים) שיש לי מזה 4 שנים. ביצענו את הבדיקה ביום ה' בשבוע,כי אין מעבדה בקופ"ח בימים שישי ושבת. האם תוצאות הבדיקה יהיו מדויקות ואמינות, או שכדאי לחזור על הבדיקה? 2.האם בדיקה זאת מספקת כדי לדעת בוודאות האם האשה פוריה בגיל 47,או שיש צורך בבדיקה נוספת ואם כן-מהי?

10/07/2012 | 08:12 | מאת: פרופ' שחר קול

אין טעם בביצוע הבדיקה ללא מדידת האסטרדיול במקביל. בדיקה אמינה יותר - AMH אין בדיקה שתקבע בוודאות האם אישה בגיל 47 פוריה.

מנהל פורום פוריות והפריה חוץ גופית