אבחנה גנטית

דיון מתוך פורום  פוריות והפריה חוץ גופית

25/04/2012 | 18:03 | מאת: יפה

אני בת 41 מתחילה טיפול הפריה שישי במספר. עברתי שתי הפלות עקב אי התפתחות של העובר. מבינה שעקב גילי מדובר בביציות שאינן איכותיות או שיש בהן פגם. קראתי שניתן לבצע אבחנה גנטית לפני ההחזרה. באיזה אופן מבצעים זאת ובאיזה מקרים? האם באסף הרופא הדבר קיים? תודה

25/04/2012 | 18:17 | מאת: ד"ר שחר קול

עקרונית ניתן לגדל העוברים לשלב הבלסטוציסטים, לבצע ביופסיה מהתאים העוטפים את הבלסט (טרופקטודרם) ולאבחן כל 24 הכרומוזומים. למיטב ידיעתי, גישה זו עדיין לא בשימוש קליני שיגרתי בארץ.

מנהל פורום פוריות והפריה חוץ גופית