החזרת עוברים.ץ

דיון מתוך פורום  פוריות והפריה חוץ גופית

12/04/2012 | 15:25 | מאת: החזרה

12/04/2012 | 15:33 | מאת: החזרה

אני בטיפולי הפריה באיקסי. מתוך חמישה טיפולים הוחזרו עוברים לאחר יומיים ובטיפולים אלה נקלטתי אולם ההתפתחות לא היתה תקינה. בשאר בטיפולים ההחזרה היתה לאחר שלושה ימים ולא נקלטתי. 1) האם לדעתך יש קשר בין מועד ההחזרה לקליטת ההריון? האם בטיפולים הבאים כדאי להחזיר גם לאחר יומיים כדי להגדיל את הסיכוי להקלט? 2) האם ייתכן מצב שבו לאחר יומיים היתה חלוקה יפה וללא שברים וביום השלישי אותן ביציות כבר לא היו באיכות טובה? בכל מחזור טיפול מופרות כעשר ביציות בממוצע אולם אף פעם לא הגיעו למצב של הקפאה. האם זה מעיד על איכותן הירודה של הביציות? תודה רבה וחג שמח

12/04/2012 | 17:25 | מאת: פרופ' שחר קול

1. אין קשר. 2. יש לזכור ולהדגיש כי איכות העוברים נקבעת לפי פרמטרים מורפולוגיים הנקבעים במועד מסים בו העוברים מוצאים מהאינקובטור, ונבדקים תחת המיקרוסקופ. זו שיטה לא אמינה במיוחד, ואכן הקורלציה בין ה"ניקוד" המוענק לעוברים לבין סיכויי ההריון היא די גסה. בכל מקרה, מהמלך שאת מתארת מתאים לאיכות נמוכה של ביציות, המשתקפת בהמשך באיכות נמוכה של עוברים.

מנהל פורום פוריות והפריה חוץ גופית