איחור בבמחזור

דיון מתוך פורום  פוריות והפריה חוץ גופית

11/04/2012 | 12:21 | מאת: מאי

שלום דר' שחר קול, אני כבת 38. ב- 9/3 התחלתי לראשונה זריקות גונאל אף במינון נמוך של 75 יחידות למשך כ- 5 ימים. ביום השישי לא היתה שום התפתחות (לא היו זקיקים כלל), ועל כן הפסקתי מייד את הזריקות. לא רציתי להמשיך בשל תופעות לוואי. בערך ביום ה- 18 למחזור ביצעתי בדיקת זקיקים והרופא ראה שני זקיקים וטען כי הקטן יותר 13 מ"מ יעלם בשל הפסקת הזריקות. והגדול 18 מ"מ יבייץ. עד היום 11/4 טרם קיבלתי מחזור. הייתכן שהיו שני ביוצים ??? אף פעם לא היו 2 ביציות במעקב טבעי ללא זריקות... ונאמר לי כי הפסקתי מוקדם מידיי להזריק. הייתכן שבעקבות הזריקות טרם קיבלתי מחזור? איך אדע מה קורה הלאה? אני לחוצה מאחר ואנו מעוניינים להמשיך בטיפול IVM. אודה לתגובה מהירה בבקשה. חג-שמח!

11/04/2012 | 14:45 | מאת: פרופ' שחר קול

הדרך היחידה לוודא שאכן היה ביוץ היא ע"י מדידת הפרוגסטרון בדם. 2 זקיקים לביוץ במחזור טבעי אינו מצב כה נדיר. לא ברור מדוע הופסק מחזור הטיפול. אילו תופעות לוואי הופיעו?

11/04/2012 | 17:41 | מאת: מאי

דר' שחר שלום, ראשית, תודה על תגובתך המהירה. האם יש מצב להיריון? הייתכן שיש עיכוב במחזור בשל הזרקה 5 ימים בלבד ובמינון שכזה?

מנהל פורום פוריות והפריה חוץ גופית