תמיכה לאחר החזרה

דיון מתוך פורום  פוריות והפריה חוץ גופית

10/04/2012 | 09:16 | מאת: רונית

עד כמה משפיעים האוביטרל/פרגניל על רמות הבטא? אני מבינה שיש בעיה לבחון אם עליית הבטא תקינה עקב השפעת התרופות. האם לא כדאי ליטול תמיכה שאינה משפיעה על רמות הבטא על מנת לדעת האם מדובר בהריון תקין?

10/04/2012 | 14:58 | מאת: פרופ' שחר קול

תמיכה עם אוביטרל/פרגניל מבוססת-פיזיולוגיה מסתיימת הרבה לפני שעוקבים אחר עליית הבטא, ולכן אין לכך השפעה. שימוש ממושך יותר בתכשירים אלו הוא מיותר מבחינה פיזיולוגית.

10/04/2012 | 15:06 | מאת: רונית

כלומר אם קיבלתי פרגניל לאחר החזרת העוברים וזאת בנוסף לאוטרוגיסטן אזי לא היתה שום השפעה של הפרגניל? כלומר זה מיותר לתת פרגניל כתמיכה לאחר תמיכה כי זאת לא תרופה שמסייעת לתמיכת ההריון?

מנהל פורום פוריות והפריה חוץ גופית