הריון כימי נוסף

דיון מתוך פורום  פוריות והפריה חוץ גופית

08/04/2012 | 08:16 | מאת: מצפה

דר' קול מועדים לשמחה.. אני עוברת טיפולי פוריות והחודש עשיתי הזרעה אחרונה לפני IVF.. גם בטיפול הזה וגם בטיפול לפניו (בהפרש של חודש ביניהם) היה לי מה שנקרא "הריון כימי".. הייתה בטא חיובית, פרוגסטרון מעל 50 ואסטרוגן מעל 1800 בשניהם אך היו דימום שהתחזקו וההריונות לא החזקיו מעמד.. יש לי מספר שאלות ברשותך: 1. האם לאור העובדה שזה קרה פעמיים ברצף ישנו צורך בבירור מסוים? בדיקות כלשהן כגון קרישיות יתר? 2. לא הייתה עם תמיכה כלשהי- האם אתה חושב שתמיכה של פרוגסטרון יכלה לעזור? 3. מה עליי לעשות כעת? לעבור ל-IVF? (לאחר 3 הזרעות עם גירוי שחלתי של גונאל)? מה הסיכויים שההריון לא ייפול? אודה לך על תשובתך..

08/04/2012 | 14:09 | מאת: פרופ' שחר קול

1. לדעתי לא. 2. לא 3. IVF אינו כלי טיפולי נגד הריונות כימיים או הפלות. מציע יעוץ מסודר שלוקח בחשבון את כל הגורמים הקליניים הרלוונטייים.

מנהל פורום פוריות והפריה חוץ גופית