תקינות ההריון

דיון מתוך פורום  פוריות והפריה חוץ גופית

21/03/2012 | 20:09 | מאת: לחוצה

שלום, עברתי שאיבה ב - 16.2 והחזרת 2 עוברים ב - 19.2. בדיקת הריון בתאריכים: 2.3 - 78, 4.3 - 102, 6.3 - 202, 8.3 - 362, 12.3 - 1336, 15.3 - 3353, 21.3 - 11041 בתאריך 15.3 הייתי אצל הרופא והוא ראה שק הריון קטן ולא האמין שיתפתח מזה הריון תקין. היום (21.3) הוא ראה דופק! 1. האם זה תקין שהבטא יחסית נמוכה בשלב זה של ההריון ולמרות זאת יש דופק? 2.אם אכן זה ימשיך, האם זה מסוכן שההתפתחות היתה איטית ולא ממש היתה הכפלה לאורך הדרך או האם זה מעיד על מומים כלשהם? 3. כשבוע לאחר ההחזרה היה לי חום 3 ימים 39, האם זה מסוכן להתפתחות העובר? (זה לא היה CMV - בדקתי) 4. כאשר הספדתי את ההריון אכלתי סושי - האם זה מסוכן עכשיו? מצטערת על מספר השאלות - אני פשוט ממש לחוצה!! לקח זמן רב להגיע להריון זה... בתודה מראש!

21/03/2012 | 20:46 | מאת: פרופ' שחר קול

1. לא, לכן יש סיכון גבוה שתהייה הפלה ספונטנית. 2. לא ניתן לתת תחזית לטווח ארוך לגבי תקינות ההריון. יהיה צורך במעקב צמוד. 3. סיכון די זניח. 4. לא

11/04/2012 | 18:13 | מאת: לחוצה

שלום, להפתעתי הרבה ולהפתעת הרופא, ההריון עדיין ממשיך. בינתיים שבוע 9 והעובר מתאים בדיוק לגודל שהוא אמור להיות. בכל זאת, יש בי פחד שהעובדה שהבטא לא הוכפלה לאורך כל הדרך מעידה על משהו לא תקין... במידה ובעזרת השם ההריון ימשיך אז בעצם אין צורך לדאוג שלא היתה הכפלה בהתחלה או שיש צורך לדאוג כל ההריון? תודה וחג שמח!

מנהל פורום פוריות והפריה חוץ גופית