FSH

דיון מתוך פורום  פוריות והפריה חוץ גופית

07/03/2012 | 20:41 | מאת: שירי

היי ד"ר קול. אני בת 38.5 ומתעתדת להביא ילד מתרומה. בבדיקת הדם האחרונה התגלה לי ערך FSH של 11. הבנתי שזה בעייתי כבר. האמנם זה נתון בעייתי כל כך ואומר שהפריון שלי בירידה? האם נתון זה יכול להשתנות בבדיקה הבאה?

08/03/2012 | 08:53 | מאת: פרופ' שחר קול

ערך ה - FSH משתנה מיום ליום, ואינו מנבא יכולת פריון באופן ישיר. אצל כל אישה יש ירידה ביכולת הפריון לאחר גיל 35, בממוצע. לכן, עדיף להתחיל בניסיונות מעשיים להשיג הריון מוקדם ככל האפשר.

08/03/2012 | 08:56 | מאת: שירי

שלא בהכרח עליי לי להתרגש מהנתון הזה? האם יש בדיקה שנותנת נתון יותר מדוייק לגבי מצב הפוריות שלי?

מנהל פורום פוריות והפריה חוץ גופית