מורפולוגיה בבדיקת זרע

דיון מתוך פורום  פוריות והפריה חוץ גופית

06/03/2012 | 19:08 | מאת: עדו

שלום, ביצעתי בדיקת זרע לפני כשבוע בעקבות שמועות על בעיות שעלולות להתעורר עקב נטילת פרופסיה (אני נוטל כדור מדי יום מזה 6 שנים). להבנתי, המדדים תקינים מלבד החלק של מורפולוגיה :normal formes: 0% , tapered heads:79, amorphous:11, round head: 6, tail abnormality:4, round cells: x . בכל שאר המונחים תחת מורפולוגיה לא מצויין דבר (שאר מדדים: ph 9.3 ' volume:7.7 concentration :25 milion, motility: 1hr 11 במורפולוגיה(WHO2010) מצויין כי ערך קטן מ 4% אינו תקין ומכאן הדאגה. האם ייתכן, כי לנטילת הפרופסיה יש השלכות לבדיקה ומהי דעתך/ עצתך ?

07/03/2012 | 10:39 | מאת: ד"ר שחר קול

אם מדובר ב - 100% תאי זרע פתולוגים עלולה להיות לכך השלכה על השגת הריון. מציע להפסיק הטיפול ל - 4 חודשים ולחזור על הבדיקה.

מנהל פורום פוריות והפריה חוץ גופית