שאלות בעקבות טיפול IVF

דיון מתוך פורום  פוריות והפריה חוץ גופית

03/03/2012 | 14:49 | מאת: שרית

שלום, עברתי ביום חמישי שאיבת ביציות אחר 11 יום של טיפול במנוגון(3 אמפולות) וסינרל במשך 25 ימים. הערך בבדיקת AMH היה 0.7 ונשאבו 4 ביציות. האם הסיבה לכמות הביציות הקטנה יחסית נעוצה ברמת AMH או רק במינון התרופות הניתנות? בהזרעה עם פיורגון היו 4 זקיקים. האם מותר לקיים יחסי מין לאחר שאיבת ביציות? תודה

03/03/2012 | 15:18 | מאת: ד"ר שחר קול

AMH נמוך מעיד על רזרבה שחלתית נמוכה, ולכן התגובה השחלתית יחסית דלה. העלאת המינון היומי לא תשפר התגובה אלא אם את במשקל יתר משמעותי. מבחינת יחסים - יש מקום לתת לשחלות להתאושש עוד יום-יומיים מהטאראומה שעברו.

מנהל פורום פוריות והפריה חוץ גופית