מועד הביוץ

דיון מתוך פורום  פוריות והפריה חוץ גופית

27/02/2012 | 20:16 | מאת: טל

ערב טוב, אני בת 31, אמא לילד בן 4 וכעת מנסה להרות שנית. אני מקווה ומייחלת בהריון הקרוב שתהיה בת ולכן מזה כ-3 חודשים אני מודדת חום כל בוקר ומנהלת מעקב מדוייק על מנת לקיים יחסים ביומיים שלפני הביוץ. המחזור שלי מדוייק ומופיע כל 25 יום בדיוק, אך עם זאת במבט ל-3 חודשים אחרוה אני רואה שהביוץ מתרחש אצלי ביום ה-18 מיום קבלת הווסת ובעצם שבוע לפני מועד המחזור שאחר כך. (אני מוסרת את המידע הנ"ל ע"פ הרישומים מאחר ותמיד ביום ה-18 טמפ' הגוף שלי מגיעה ל-37 מעלות- בניגוד לשאר החודש). שאלתי היא, האם ייתכן ביוץ שבוע לפני מועד המחזור? הרי בכל הספרים כתוב שביוץ מתרחש 14 יום לפני מועד המחזור....אז על מי להסתמך? בבקשה מבקשת את עזרתך... תודה והמשך ערב נעים, טל

28/02/2012 | 08:44 | מאת: פרופ' שחר קול

במהלך תקין הביוץ הוא 14 יום לפני המחזור. קשה לקבוע במדויק לפי חום הגוף. יש להיעזר בבדיקות דם ו - א.ס.

מנהל פורום פוריות והפריה חוץ גופית