הזרעה ביתית

דיון מתוך פורום  פוריות והפריה חוץ גופית

21/02/2012 | 12:02 | מאת: שואלת

שלום, אני מנסה להכנס להריון עם פרטנר באמצעות הזרעה ביתית. אני שואבת את הזרע מכוסית לתוך מזרק. השאלות שלי: 1. אני מנקה קצת את המזרק עם מעט אלכוהול כחמש-עשר דקות לפני המילוי שלו בזרע. האם זה יכול להזיק לזרע? 2. האם כדאי להמתין עם הזרע בחוץ לפני ההזרעה, או מיד להכניס לנרתיק? 3. האם יש לך המלצות נוספות על מנת למקסם את הסיכויים להצלחה? תודה

21/02/2012 | 16:03 | מאת: פרופ' שחר קול

1. אלכוהול הורס הזרע. ממליץ להימנע. 2. להכניס עמוק לנרתיק, מיד. 3. לשכב 15 דקות עם אגן מורם, לדייק בתזמון.

22/02/2012 | 15:41 | מאת: שואלת

לגבי השימוש באלכוהול לניקוי המזרק.... המזרק נוקה עם אלכוהול כרבע שעה- 20 דקות לפני שהוכנס אליו הזרע. עד כמה שאני יודעת, אלכוהול מתאדה מהר יחסית. במידה ואולי נשארה טיפה אחת של אלכוהול בקצה המזרק (הפיה למטה) ושאבתי לתוכו את הזרע. האם נראה לך שבמצב כזה המנה כולה ניזוקה והסיכוי שלה להפרות יורד באופן משמעותי? אשמח לדעתך הכנה מכיוון שאני משגעת את עצמי בניסיון לזכור מה עשיתי ואיך עשיתי לאחר תשובתך מאתמול. תודה רבה.

מנהל פורום פוריות והפריה חוץ גופית